Det er betydelig forvirring i de genealogiske detaljene som angis for denne walisiske helgenen. Noen ganger gis han de detaljene som egentlig tilhører den hellige Catwg (Cadoc) og angis som sønn av den hellige Gwynllyw (eller Gwynllew) ab Glywys fra Llangadwg i Gwent i noen manuskripter hvor Catwg er utelatt.
En Kemmeu Sant angis som bror av Catwg i et manuskript fra 1200-tallet, men i et annet manuskript fra samme tid er han utelatt, og Catwg står alene. I et manuskript fra rundt 1400 står Cannen Sant som sønn av Gwyddllew ab Gwynllew ab Glywys, og forbundet med Llangadwg i Gwent, men Catwg mangler igjen her. Dokumentet in Iolo-manuskriptene feilleser hans navn som Canneu eller Cannau, og han står oppført som sønn av Gwyddlyw ab Gwynllyw, mens i et annet står Cannen som en datter av Gwyddlew ab Gwynllyw. Det første manuskriptet hevder at han er skytshelgen for Llangannau i Glamorganshire, noe som synes å bety Llangan, som noen ganger skrives Llanganney og Llangane.
Det ser ut som om navnet Cannen, i likhet med Cammarch og Cammab, høyst trolig en feillesning av navnet Cemmeu (Kemmeu), en svært gammel form av Cynfyw (ap Gwynllyw), eller at han var sønn av Catwgs bror Gwyddlew eller Gwyddlyw.
De eldre genealogiene gir Gwynllyw og Gwladys tre sønner, Bugi, Catwg (Cadoc) og Cemmeu (Cynfyw, Cyfyw). Et senere dokument som ble trykt i Iolo-manuskriptene, angir følgende barn, alle helgener: Catwg, Cammarch, Hywgi (Bugi), Glywys Cernyw, Cynfyw, Gwyddlew, Cyflewyr, Cannen og Maches.
Skytshelgen for Llanganten i Brecknockshire sies vekselvis å være Canten og Cannen, men mest trolig er det Canten. I Taxatio av 1291 står stedet som Langanten.
Kilder: Baring-Gould (3) _ Kompilasjon og oversettelse: p. Per Einar Odden
Opprettet: 30. oktober 2011